Πολιτική Απορρήτου

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη του  ιστότοπου www.tinosrunningexperience.gr υπόκειται στους όρους του παρόντος κειμένου καθώς και στα οριζόμενα από το εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ο ιστότοπος συμμορφώνεται πλήρως με τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 περί προστασίας προσωπικών δεδομένων καθώς και το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό General Data Protection Regulation (GDPR).

O χρήστης καλείται να διαβάσει τις παραπάνω οδηγίες και νομοθεσία προκειμένου να κατανοήσει τον τρόπο χρήσης και προστασίας των πληροφοριών που παρέχει. Η καταχώριση των στοιχείων του χρήστη, όπου αυτό απαιτείται για την παροχή υπηρεσιών μέσω του ιστότοπου, συνεπάγεται τη συναίνεση του χρήστη στη συλλογή, την επεξεργασία και τη διαβίβαση των προσωπικών του στοιχείων βάσει των όρων της παρούσας πολιτικής.

Το tinorunningexperience.gr διασφαλίζει ότι τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών:

– συλλέγονται για συγκεκριμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς, όπως αυτοί καταγράφονται στο αρχείο δραστηριοτήτων επεξεργασίας που ο ΣΕΓΑΣ τηρεί

– τυγχάνουν νόμιμης, θεμιτής και διαφανούς επεξεργασίας, επί τη βάσει της συγκατάθεσης, της άσκησης έννομου συμφέροντος, της εκπλήρωσης νομικών υποχρεώσεων ή της εκτέλεσης σύμβασης

– αποθηκεύονται με ασφαλή τρόπο ούτως ώστε να προστατεύεται η εμπιστευτικότητα, ακεραιότητα και διαθεσιμότητά τους.

Ως προσωπικά δεδομένα θεωρούνται τα στοιχεία, η χρήση των οποίων είναι δυνατό να οδηγήσει στον προσδιορισμό της ταυτότητας ή την επικοινωνία με κάποιο άτομο καθώς και άλλα στοιχεία που αφορούν το εν λόγω άτομο.

Ο ιστότοπος www.tinosrunningexperience.gr συλλέγει προσωπικά στοιχεία των χρηστών του μόνο όταν οι ίδιοι οι χρήστες τα παρέχουν εκουσίως και η πιθανή επεξεργασία τους όπως αυτή περιγράφεται ακολούθως πραγματοποιείται με τη συγκατάθεσή τους.

Οι πληροφορίες που έχουν δοθεί εκούσια από τους χρήστες του ιστότοπου χρησιμοποιούνται με σκοπό την παροχή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες μέσω του ιστότοπου. Η εγγραφή στις δραστηριότητες οι οποίες εμφανίζονται στον ιστότοπο δεν πραγματοποιείται μέσα από το www.tinosrunningexperience.gr

Στις περιπτώσεις στις οποίες κάποιος χρήστης δεν έχει συμπληρώσει την ηλικία των 18 ετών, αυτός δηλώνει υπεύθυνα ότι έχει λάβει την απαραίτητη γονική συναίνεση από τους έχοντες τη γονική μέριμνα αυτού. Οι διαχειριστές του ιστότοπου δε φέρουν ευθύνη για μη εξουσιοδοτημένη χρήση από ανήλικους χρήστες.

Οι παρόντες όροι προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορεί να αναθεωρούνται και να ενημερώνονται οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προειδοποίηση. Σε κάθε περίπτωση ο ιστότοπος www.tinosrunningexperience.gr διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό νομικό πλαίσιο. Οι χρήστες του ιστότοπου www.tinosrunningexperience.gr παρακαλούνται να ελέγχουν τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές, καθώς η χρήση του ιστότοπου συνεπάγεται ότι αποδέχονται τους παρόντες κάθε φορά όρους.

Δικαιώματα

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα σε σχέση με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων:
– πρόσβασης στα στοιχεία σας,
– διόρθωσης των στοιχείων σας, σε περιπτώσεις που τα τηρούμενα εκ μέρους της Ομοσπονδίας είναι λανθασμένα ή ελλιπή,
– αιτήματος για τη διαγραφή των δεδομένων σας (‘δικαίωμα στη λήθη’), εφόσον δεν υπάρχει σχετιζόμενη νομική υποχρέωση ή αξίωση εκ μέρους της Ομοσπονδίας, και τα δεδομένα αυτά δεν σχετίζονται με τα επίσημα αποτελέσματα αγώνων,
– ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η συγκατάθεση αποτελεί τη νομιμοποιητική βάση της επεξεργασίας των δεδομένων σας. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που συμμετέχετε σε αγώνες ελεύθερης αγωνιστικής συμμετοχής για το κοινό, το αίτημά σας αυτό θα πρέπει να υποβάλλεται εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων όπως αυτά αναφέρονται στην αντίστοιχη αίτηση εγγραφής η οποία και θα πρέπει να αναγιγνώσκεται με προσοχή,
– εναντίωσης στην επεξεργασία για συγκεκριμένο λόγο,
– περιορισμού της επεξεργασίας.

Εάν δεν λάβετε απάντηση σε κάποιο αίτημά σας, έχετε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Πολιτική Cookies

O παρών διαδικτυακός τόπος χρησιμοποιεί “cookies” με σκοπό τη διευκόλυνση και βελτίωση της πλοήγησής σας σε αυτόν. Τα cookies είναι αρχεία κειμένου τα οποία τοποθετούνται στον υπολογιστή ή άλλη συσκευή σας από τον εξυπηρετητή της ιστοσελίδας (web page server). Τα cookies δεν μπορούν να εκτελέσουν προγράμματα, ούτε να μεταφέρουν ιούς στη συσκευή σας. Τα cookies που αντιστοιχίζονται στη συσκευή σας είναι μοναδικά και μπορούν να αναγνωσθούν μόνο από τον εξυπηρετητή ο οποίος τα εξέδωσε.
Στον παρόντα διαδικτυακό τόπο, χρησιμοποιούνται λειτουργικά (functional) cookies τα οποία αναγνώσκονται από τον ίδιο τον ιστότοπο, καθώς και cookies τρίτων (third party) τα οποία αφορούν σε στατιστικά χρήσης (Google research & analytic cookies) και πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook cookies).
Τα περισσότερα προγράμματα διαδικτυακής πλοήγησης (web browsers) δέχονται αυτομάτως τα cookies, αλλά παρέχουν με εύκολο τρόπο τη δυνατότητα ρύθμισης για την απενεργοποίηση των cookies εφόσον το επιθυμείτε. Στην περίπτωση μη αποδοχής των cookies, ενδέχεται να μην έχετε τη δυνατότητα αξιοποίησης όλων των ιδιοτήτων αλληλεπίδρασης που σας προσφέρει το επισκεπτόμενο site. Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των cookies, μπορείτε να αντλήσετε εδώ: http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm#section_2

Τροποποιήσεις του παρόντος

Το tinosrunningexperience θα επικαιροποιεί κατά περίπτωση το παρόν κείμενο περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ώστε αυτό να αντανακλά πιθανές μεταβολές που έχουν επέλθει στις λειτουργίες του, ή στο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο, ή/και στον τρόπο επικοινωνίας του με τα υποκείμενα των δεδομένων. Η επισκόπηση του παρόντος κειμένου σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι μία χρήσιμη πρακτική που θα σας επιτρέπει να έχετε την πιο πρόσφατη πληροφόρηση σχετικά με τις διαδικασίες διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων που εφαρμόζονται στην Ομοσπονδία.