PASTA PARTY 2023

PASTA PARTY 2023

Είθισται την παραμονή των αγώνων του TINOS RUNNING EXPERIENCE να γίνεται ένα pasta party σε ένα από τα χωριά της Τήνου. Προσκεκλημένοι είναι οι αθλητές των 21km, 10 km και 5 km και οι συνοδοί τους.

Από το 2014 μέχρι και το 2022 (εκτός των δύο χρόνων του κορονοϊού) το pasta party φιλοξενήθηκε στα χωριά Στενή, Αγάπη, Κώμη, Φαλατάδο, Κέχρο, Λουτρά και Καλλονή. Οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών μαγειρεύουν μακαρόνια συνοδευόμενα από σάλτσες με κυρίαρχα συστατικά τα τηνιακά παραδοσιακά προϊόντα.
Το pasta party συνοδεύει ζωντανή νησιώτικη μουσική και ο χορός ανοίγει με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Εργαστήρι του Συλλόγου μας «Σπονδή Τηνίων». Το 2017, 2018 και 2019 ο αγαπημένος μας chef Αλέξανδρος Παπανδρέου δημιούργησε τις συνταγές του pasta party και πρωτοστάτησε – συντόνισε το μαγείρεμα των συνταγών. Το 2018 είχε συντροφιά του τον αγαπημένο μας chef Ηλία Μαμαλάκη. Το 2022 τις συνταγές του pasta party δημιούργησε ο Τηνιακός μάγειρας Στέφανος Μαραγκός και τις μαγείρεψε ο Τηνιακός μάγειρας Δημήτρης Αρμακόλλας.

Μεγάλοι υποστηρικτές στο εγχείρημά μας όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εταιρείες ζυμαρικών BARILLA και MELISSA KIKIZAS καθώς και πολλές επιχειρήσεις του νησιού μας (έχουν αναφερθεί αναλυτικά στα δελτία τύπου του Συλλόγου).

Το 2023 το pasta party του 8th TINOS RUNNING EXPERIENCE AVANCE 2023 θα γίνει και πάλι στο χωριό Καλλονή. Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλλονής Καρκάδου και το ακούραστο Διοικητικό του Συμβούλιο μας έκανε την τιμή να συνδιοργανώσουμε και πάλι μαζί το pasta party του 2023.

Και πάλι μαζί μας σ’ αυτό το εγχείρημα ο φίλος μας chef και Τηνιακός πλέον Αλέξανδρος
Παπανδρέου που με τη δημιουργική του έμπνευση και τις μοναδικές συνταγές του θα
αναδείξει για άλλη μία φορά τα τηνιακά παραδοσιακά προϊόντα στους φίλους της διοργάνωσης.

Το pasta party είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους αθλητές και τους συνοδούς τους να
γνωρίσουν τα χωριά, τη γαστρονομία, το κέφι και τη φιλοξενία της Τήνου και των κατοίκων της.